Mint azt már írtam, van szerencsém reggel és este is az Arany János utcai metrómegálló nyújtotta eseményeket élvezni. Már nem újdonság számomra a különböző megállóhelyeken metropol újságért könyörgő nyugdíjas és egyéb munkába siető embertársam. Az sem újdonság, hogy ebben való igyekezetükben se halnak, se látnak és ezzel szó szerint veszélyeztetik embertársaik testi épségét. De ami ma történt velem az egyedülálló!

Nyugdíjas, kendős fejű nékike biciklivel(!) áll a metró kijáratban és kéri az újságot. Mikor megkapja, akkorra érek oda és próbálom kikerülni. Sikertelenül. A néni fogja magát és lendületesen a biciklivel körbeforog úgy, hogy se ki, se be senki az ajtón. Aztán mikor végre kijut az utcára (ahol már régóta kerékpárút vezet) a járdán gurul a zebráig és a túloldalon átvág a kerékpárúton, de pont akkor amikor egy szabályosan közlekedő biciklis odaér és majdnem elcsapja őt.

Nem vagyok nyugdíjas gyűlölő, de a biciklinél is be lehetne vezetni azt, amit az autónál. Bizonyos kor után engedélyhez kötném a használatát! Bár ez a nő talán soha nem tudott normálisan közlekedni...

Szerző: BPutazo  2009.03.19. 08:00 Szólj hozzá!

Címkék: érdekes metro nyugdíjas

A bejegyzés trackback címe:

https://bputazas.blog.hu/api/trackback/id/tr821011179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása